FAQ

Inschrijving

Wanneer start de inschrijving?

Hét moment waar iedereen al sinds 28 augustus 2021 op wacht, dat begrijpen wij heel goed. De inschrijving voor de 24e editie van de Halve Veldjes Cup start dit jaar op 18 maart 2022 om 12.00 uur. Zorg dat je klaar zit en onze inschrijfpagina blijft refreshen, want de ervaring leert dat de tickets vliegensvlug de deur uit zijn.

Hoe kan ik mij inschrijven?

Op deze site, onder de tab ‘Inschrijven’ verschijnt rond 18 maart 2022 een schermpje. Op de dag van de inschrijving kun je vanaf 12.00 uur daarin het gewenste ticket aanschaffen door het online boekingsformulier in te vullen en de inschrijfkosten te betalen via iDeal. Met één ticket meld je een team aan.

Wat zijn de inschrijfkosten?

De inschrijfkosten voor de 7vs7-competitie kost 175 euro. Voor de 5vs5-competitie is dat 125 euro. Voor dit bedrag ontvang je deelname aan het toernooi, een lunchpakket voor je hele team, een te gek feest en een onvergetelijke afsluiting van het voetbalseizoen.

Het inschrijven voor de wachtlijst is gratis.

Uit hoeveel personen mag mijn team maximaal bestaan?

Als de Corona maatregelen het toelaten is er geen maximum aantal personen voor een 7vs7 of 5vs5 team. Wij adviseren om rekening te houden met minimaal twee wissels. Deelnemers, coaches, toeschouwers, kinderen, iedereen is meer dan welkom. Vooralsnog is het ook niet noodzakelijk dat mensen zich aanmelden.

Disclaimer: als de Corona maatregelen veranderen, dan zou het kunnen zijn dat we (net als vorig jaar) een maximum aantal personen per team kunnen toelaten. Uiteraard worden de teamcaptains hierover geïnformeerd.

Hanteren jullie een leeftijsdgrens?

Alleen senioren-teams kunnen meedoen aan het toernooi. Dat betekent dat wij ervan uitgaan dat de deelnemers in principe ouder zijn dan 18 jaar. Gedurende de dag is (als de Corona maatregelen het toelaten) iedereen welkom; jong en oud.

Mag ik ook een gemengd team inschrijven?

Ja, je mag ook een gemengd team inschrijven, maar alleen in de heren-competities. De dames in jouw team moeten daar dan dus wel op bedacht zijn.

Hoe werkt de wachtlijst?

Als zich 32 teams hebben aangemeld voor de 7vs7-competities, dan zitten die competities in principe vol. Meestal zijn er veel meer teams die graag zouden willen meedoen in de 7vs7-competitie. Er is hoop! Het komt namelijk wel eens voor dat een team zich (onverhoopt) toch moet afmelden. Als dat in de 7vs7-competitie gebeurt, dan zullen wij eerst kijken welk team uit de 5vs5-competitie bij ons heeft aangegeven te willen doorschuiven naar de 7vs7-competitie en zich als eerste voor de 5vs5-competitie heeft ingeschreven. Er komt dan een plekje voor de 5vs5-competitie open, die wordt gevuld met het team dat bovenaan de wachtlijst staat. Mochten er geen 5vs5 teams willen doorschuiven naar de 7vs7-competitie, dan zullen we natuurlijk het eerste team van de wachtlijst benaderen om deel te nemen aan de 7vs7-competitie.

Als een team uit de 5vs5-competitie zich afmeldt, dan zullen we ook het team dat bovenaan de wachtlijst staat benaderen.

Op deze manier geven we iedereen een eerlijke kans om mee te doen. Er zullen daarom geen uitzonderingen worden gemaakt voor bijvoorbeeld Swift-teams of vriendenteams die al jaren meedoen met de HVC.

Je komt op de wachtlijst als je jouw team via de ticketshop aanmeldt. Een ticket voor de wachtlijst is (uiteraard) gratis. De wachtlijst-tickets gelden voor de 7vs7-competitie én de 5vs5-competitie.

Uiteraard zullen de meerkosten voor de 7vs7-competitie bij het doorschuiven uit de 5vs5-competitie door ons in rekening worden gebracht. Je hebt pas écht het plekje in de 7vs7-competitie bemachtigd als die kosten zijn voldaan.

Kortom, zit de 7vs7-competitie vol maar wil je graag doorschuiven als er een plekje vrij komt? Schrijf jouw team dan zo snel mogelijk in voor de 5vs5-competitie en stuur een mailtje naar info@halveveldjescup.nl. Geef in dat mailtje aan met welke teamnaam jij jouw team hebt ingeschreven in de 5vs5-competitie en dat je graag zou willen doorschuiven naar de 7vs7-competitie. Mocht je één van de gelukkigen zijn, dan nemen wij contact met je op. Is er ook geen plek meer in de 5vs5-competitie? Schrijf je dan in voor de wachtlijst, dat kan via de ticketshop.

Kan ik mijn teamnaam na de aanmelding nog wijzigen?

Tot 7 dagen voor de start van het toernooi is dat geen probleem. De aanvoerder van het team kan dat regelen door een mailtje met de oude en nieuwe teamnaam naar te sturen naar: info@halveveldjescup.nl

Helaas kunnen wij toch niet mee doen? Wat nu?

Wat super jammer! Laat het ons in ieder geval zo spoedig mogelijk weten via info@halveveldjescup.nl en check even de annuleringsvoorwaarden. Hoe eerder wij op de hoogte zijn, hoe beter, want dan kunnen we jouw plekje misschien nog opvullen met iemand van de wachtlijst of jou in contact brengen met de teamcaptain van een team van de wachtlijst.

Krijg ik het inschrijfgeld terug als ik mijn team afmeld? Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

Bij annulering van je teamticket voor 11 mei 2022 krijg je het volledige inschrijfgeld retour.
Bij een annulering voor 25 mei 2022 is dat 50% van het inschrijfgeld.
Bij een annulering na 25 mei 2022 kunnen wij het inschrijfgeld helaas niet meer aan je retouren. We kunnen je eventueel nog wel met een team van de wachtlijst in contact brengen of zelf een vervanger zoeken.

Toernooi

We komen mensen te kort voor een team, wat nu?

Probeer zelf nog enthousiaste spelers te vinden. Tijdens het toernooi komt het vaker voor dat een team wat krap bezet is. Meestal lost zich dat wel op met de inzet van toeschouwers of spelers uit andere teams.

Mag je ook als niet-speler langskomen?

Deelnemers, coaches, toeschouwers, kinderen, iedereen is meer dan welkom. Vooralsnog is het ook niet noodzakelijk dat mensen zich aanmelden.

Disclaimer: als de Corona maatregelen veranderen, dan zou het kunnen zijn dat we (net als vorig jaar) een maximum aantal personen per team kunnen toelaten. Uiteraard worden de teamcaptains hierover geïnformeerd.

Wanneer wordt het speelschema bekend?

Ongeveer 5 dagen voor dat de Halve Veldjes Cup begint sturen wij de team captains het speelschema toe.

Hoe laat begint het toernooi?

De eerste herenteams 7vs7 zullen starten om 10:30 uur, de dames 7vs7 starten vanaf 12:30 uur en de 5vs5 boardingcompetitie start om 11:30 uur. Het terrein van AVV Swift gaat om 09:30 uur open. Neem tenminste 45 minuten ter voorbereiding voor de eerste wedstrijd. Het kan namelijk druk zijn bij de poort en er is beperkt kleedruimte.

Teamcaptains opgelet: meld je team uiterlijk 30 minuten voor aanvang van je eerste wedstrijd aan bij de infobalie.

Hoe ziet het speelschema er uit?

Het complete schema, uitslagen en poulestanden zijn online te volgen via Tournify. Je kunt online bekijken wanneer jouw team aan de bak moet of download de Tournify app in de App Store of Play Store. De links komen online zodra het toernooischema bekend is.

Wordt er bij de indeling van het speelschema rekening gehouden met niveau?

We hebben 2 niveaus voor elke competitie (5vs5 en 7vs7 mannen en vrouwen)
Gevorderd: zijn teams die normaal KNVB competitie spelen.
Recreatief: zijn teams die geen KNVB competitie spelen.

Geef bij het inschrijfformulier aan op welk niveau jullie voetballen, dan houden wij daar bij de indeling zo veel mogelijk rekening mee.

Hoe kan ik op de dag zelf ons speelschema in de gaten houden?

Via Tournify kun je het complete schema, uitslagen en poulestanden online volgen. Je kunt dit online in de gaten houden wanneer je weer moet spelen en hoe jouw volgende poulefase er uit ziet. Houd de app daarom nauwlettend in de gaten.

Programma

Is er een tijd voor wanneer je binnen moet zijn?

Jazeker! De poort sluit om 20:00 uur. Dus als je dan van het terrein af gaat kun je niet meer naar binnen. Tot 20:00 uur laten wij deelnemers/bezoekers binnen.

Is het handig als ik mijn eigen lunch meeneem?

Wij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met ieders wensen en behoeften, maar je kan het natuurlijk niet iedereen volledig naar wens maken. We zorgen voor een broodje en fruit. Als je een dieet volgt is het daarom verstandig/handig om je eigen kostje mee te brengen.

Welke fantastische foodtrucks hebben jullie dit jaar geregeld?

Goede vraag! Dat kunnen we nog niet helemaal vertellen maar als we het rond hebben laten wij het weten. Wij zorgen ervoor dat je in ieder geval weer heerlijk eten kunt krijgen en de frietkraam van Agnes is sowieso aanwezig!

Hoe laat begint het feest?

Het feest start natuurlijk met het eerste fluitsignaal, maar het échte feest start na het laatste fluitsignaal. Na de finale draaien de taps overuren en gaat het dak eraf. Vaak is dat rond 18.00 uur.

Het is ook goed om te weten dat de toegangspoort na 20.00 uur dicht zal zijn en je alleen nog naar buiten kan, ook als je die dag deelnemer bent geweest.

Hoe betaal je op het terrein voor eten en drinken?

Het hele evenement is cashless. De munten die je nodig hebt voor de consumpties kun je dus alleen via pin of met je telefoon betalen. De pas met tegoed die teams kunnen gebruiken voor consumpties bij AVV Swift is deze dag niet geldig.

Werken jullie dit jaar weer met hard cups?

Ja. We willen de impact van onze feestvreugde op het milieu natuurlijk zo klein mogelijk houden. De aanwezige foodtrucks gebruiken daarom veel papier en hout (geen plastic) en we tappen het bier sinds vorig jaar in herbruikbare hard cups.

Een hard cup kost je 1 muntje (per stuk). Bij de aankoop van je eerste drankje zal er dus een muntje per tapbiertje bij jouw bestelling worden opgeteld. Moet je het veld op en heb je geen zin om jouw hard cup bij je te houden? Dan kun je jouw hard cup inleveren bij de bar voor een 1 muntje, die je bij jouw volgende bestelling weer kan inleveren voor een cup.

De opbrengsten van het gebruik van deze hard cups gaat naar een goed doel. We hebben daarom besloten de gemaakte kosten (t.w.v. een muntje) niet aan de gebruiker te retouren. Ga je weg? Lever jouw muntje(s) dan in bij de bar. De bar doneert dan jouw munten aan het goede doel. Heb je nog munten in je zak als je het feest verlaat? Dan kun je die inleveren in de ‘goede doel box’ bij de uitgang.

Hoe laat is de Halve Veldjes Cup afgelopen?

Het feest start na de finale en duurt tot ongeveer 23.00 uur.

Het is wel goed om te vermelden dat de poort vanaf 20.00 uur sluit en je alleen nog naar buiten kan, ook als je die dag deelnemer bent geweest.

Overige

Zijn er kluisjes aanwezig op het terrein?

De hoeveelheid kluizen is zeer beperkt. Dus mocht je een kluis kunnen bemachtigen zorg er dan voor dat je deze deelt met je team en het liefst met nog één of meerdere andere (bekend) teams. Neem daarom ook niet meer mee dan nodig is en laat waardevolle spullen thuis.

We proberen het festivalterrein zoveel mogelijk vrij te houden van tassen dus het kan zijn dat je tas niet in het zicht ligt. Houd daar alsjeblieft rekening mee.

AVV Swift noch de organisatie van de Halve Veldjes Cup kunnen aansprakelijk worden gesteld voor verloren eigendommen.

Kan mijn legitimatie worden gecontroleerd?

Ja dat kan. We schenken alcoholische consumpties dus bij twijfel kunnen wij om jouw legitimatie vragen. Ons advies, neem je legitimatie mee!

Mag ik roken op het festivalterrein?

Sigaretten en kunstgras zijn een slechte combinatie. Het is daarom verboden om te roken op en rondom de kunstgrasvelden. De enige plek waar gerookt mag worden, is op het terras van de kantine.

Hebben jullie tips voor overnachting mogelijkheden?

Tips hebben we altijd. Er zijn genoeg hotels, accommodaties op loopafstand van AVV Swift te vinden. Vondelpark Stay Okay is een veel gehoorde optie of Olympic hotel.

Er zijn helaas geen directe samenwerkingen, mocht je tips hebben mail ons gerust op info@halveveldjescup.nl

Ik wil mij graag aanmelden als vrijwilliger, hoe doe ik dat?

Wat superleuk dat je ons wilt helpen! Hulp kunnen we altijd goed gebruiken. Kun je ons een mail sturen dan nemen wij z.s.m. contact met je op. Het e-mailadres is info@halveveldjescup.nl

Wordt er beeldmateriaal gemaakt zoals voorgaande jaren?

Natuurlijk! De kans dat je wordt gefilmd of dat je op foto’s terecht komt is zeer groot.

Heb je onze fantastische aftermovies weleens gezien? Check ze op onze site!

Zijn kinderen ook welkom?

Ja leuk! ! We hebben een springkussen en schmink voor de kinderen en traditiegetrouw komen er veel papa’s en mama’s met kinderen langs.

Ik ben iets verloren. Wat nu?

Super vervelend dat je iets bent verloren! Kom de dag na het toernooi direct naar AVV Swift om te checken of jouw spullen zijn gevonden. Merk je pas een paar dagen later dat je spullen bent verloren dan kun je het beste bij AVV Swift navragen of bij de terreindienst van de club.